Лечебни рецепти » Чудодейни рецепти за стомашни проблеми

 Чудодейни рецепти за стомашни проблеми

• Корени от блатен аир под формата на прах или настойка се приемат вътрешно при болки в стомаха и дванадесетопръстника (понижена и повишена киселинност), заболявания на червата и жлъчния мехур. Прах от корените се приема по 0,5-2 г заедно с топла преварена вода.

• Настойка: 1с.л. наситнени корени от блатен аир се киснат 2часа в чаша вряла вода. Пие се по 1/2 чаша топла настойка при болки, киселини и повдигане по 3 пъти на ден преди или след хранене.

• Листа от водна детелина под формата на настойка се приема вътрешно за повишаване на апетита и секрецията на храносмилателните жлези, подобрява перисталтиката на стомаха и червата.

• 5-10 г листа от водна детелина киснат 8 часа в чаша вряла вода. Пие се по 1/4 чаша топла настойка 2-3 пъти на ден преди хранене.

• Стръкове от риган под формата на настойка се пие при гастрит, намалена перисталтика на червата придружена със запек и като възбуждащо апетита средство.

• Настойка: 2-3 с. л. стръкове от риган се киснат 1 час в чаша вряла вода. Пие се по 1/2 чаша настойка 3-4 пъти на ден преди хранене.

• Листа, цвят и плодове от черен бъз под формата на настойка се приема вътрешно при силни болки в корема, като слабително средство при запек и атония на червата.

• Настойка: 1с.л. листа и цвят от черен бъз киснат 1-2 часа в чаша вряла вода. Приема се по 1/4-1/3чаша настойка 3-4 пъти на ден преди хранене.

• Плодовете на черния бъз се приемат под формата на чай, кисел или мармалад при понижена киселинност и атония на червата, без ограничения.

Автор: Неделка Митрева

Представяме Ви:

Прахан срещу ставни заболявания

Праханта е подковообразно сиво-жълтеникаво твърдо тяло с диаметър 10-30 см. Развива се най-често като паразитна гъба върху широколистните дървета, главно върху бука. Ефикасна е при нараняване на кожат...

Биопрогноза за периода 25-31 януари

Преминаването на 27.01. на луната през фаза пълнолуние може да стане причина в края на тази и в началото на следващата седмица много от хората, чувствителни към лунните цикли, да имат проблеми с нерви...

Възможни са отпадналост и стомашни проблеми

Ако в началото на периода се чувствате уморени, сънливи и с понижен жизнен тонус, причина за това ваше състояние може да бъде въздействието върху нервната ви система на луната, преминаваща през фаза н...

Биопрогноза зa 16-22 август

По – сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащи от хроничен гастрит. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване заема спазването на диета, бедна на пържен...

Начало