Чудесно дърво с листа като на ясена и с плодове, които стават за ядене. Орехи не се раждат, докато дървото не нарасне (необходими са около 10 години), а реколтата е добра при мека пролет. Засаждайте на завет
малки екземпляри, отгледани в саксия.
Сортове: Обикновеният орех е J. regia. бавнорастящо растение, което се превръща във високо и разпростиращо се дърво. Големите наделени листа се появяват в края на пролетта. Сортът Laciniata е с провиснали клони и дълбоко нарязани листа. Черният орех (J. nigra) е бързорастящо дърво, което достига 30 м височина.
Място и почва: Богата хумусна почва с добри дренажни свойства и ярко слънце.
Подкастряне: Отстранете нежеланите клони през лятото или наесен - никога напролет.
Размножаване: Засейте орехи на открито през есента.
Като хранителен продукт захарната царевица у нас става все по-популярна, но като градинско растение е малко позната. Любителският интерес към нея е напълно оправдан – притежава отлични вкусови качеств...
Ако са ви подарили коледна звезда или сте украсили по Коледа с нея дома си, то се опитайте да съхраните растението и за следващата година. Много от нас поради незнание след приключване на цъфтежа изхв...
Телени червеи се наричат ларвите на твърдокрилите насекоми от семейство Елатериде, които са известни в различните части на България като „полски ковачи” или „скоклювци”. Те имат продълговато, силно ...
Листният магданоз се ползва не само като подправка. От него може да си приготвите паниран магданоз, магданозени кюфтета, супа от корените и да ароматизирате с маслото от плодовете му вина, сирена и др...