14.06.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  2905  |   0  
Превърнете храста бегония в дръвче
Хибридните сортове високи бегонии (Begonia elatior hybriden) са известни преди всичко като храстовидни саксийни растения. От тях обаче можете да си направите миниатюрно дръвче. Докато бегонията не се е разраснала още силно, насочете филизите й нагоре, като ги прикрепите към подходящи опори. Ако се грижите добре за растението, то ще ви очарова всеки ден не само с интересната си форма, но и с продължителния си цъфтеж.
Растенията не са зимоустойчиви. Отглеждат се като едногодишни или многогодишни. Отглеждането като многогодишни е по-трудно поради недостатъчно добре усвоен начин за осигуряване на необходимите условия. Тази бегония се развива добре при температура 22-24 градуса и не по-ниска от 16 в периода след прецъфтяване. Изискват интензивно осветление, но не и пряко слънчево огряване, умерено и редовно поливане, намалено при температура под 20 градуса.
Почвата трябва да е лека по механичен състав, със слабо кисела реакция, богата на хранителни вещества. Препоръчва се смеска от листовка, прегорял оборски тор, торф и пясък в съотношение 2:2:1:1.

25.07.2012 г. / Лили Петрова
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021