Г. робуста е единственият отглеждан вид. Ефектът от силно нарязаните папратовидни листа изчезва с годините. След като достигне 60-90 см височина, се изхвърля или се намалява височината й.
Гревилеята ще реши проблема ви, ако ви трябва подобно растение за хладно и добре осветено място. Лесно се отглежда от семе и още през първия сезон ще достигне 30 см височина, а след 4-5 години – и тавана.
Тайни на успеха
Температура: Хладно или умерено топло – минимална 7°С през зимата.
Светлина: Ярко осветено място ,но засенчвайте от обедното лятно слънце.
Вода: Поливайте обилно от пролетта до есента, а през зимата – оскъдно.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: Напролет, всяка година.
Размножаване: Засейте семена през пролетта или лятото.
За удобство любителите лозари най-често наричат Перла унгарския сорт Перл дьо Ксаба. С такова има обаче може да се похвали и българският сорт Черна перла. Перл дьо Ксаба е изключително ранозрял. Пр...
Брашнестата мана е много опасна. Някои сортове ябълки са по-чувствителни, като Джонатан например, други малко по-устойчиви, но общо взето високата въздушна влажтност е като храна за маната. Ябълкови г...
Лозе може да се сади през есента или през пролетта. Препоръчва се обаче пролетното засаждане през втората половина на март и началото на април. Есента е подходящото време да се подготви и да се обрабо...
Поради ограничените площи в дворовете стопаните ги използват уплътнено. След първите култури – ранни картофи, зелен грах, краставици, тиквички, листни зеленчуци и др. можете да настаните краставици ...