През този период на годината се сее разсадът за основните зеленчукови култури. Някои стопани вече са заредили парниците. Преди основната култура обаче поникват плевелите. Поради това, че поникването и развитието на тези растения е станало при отсъствието на светлина, стъблата са нежни, тънки и дълги. Сега е моментът да се направи така нареченото ПРЪЧКОСВАНЕ – т.е. обикновена пръчка се прокарва по повърхността на парниковата почва. Така ще унищожите плевелите.
Пролетното присаждане е една от основните овощарски практики, чрез която много диворастящи растения могат да се превърнат в ценни овощни сортове. Кисeлиците се присаждат с ябълки, дивите круши – с кру...
Засаждането на растенията на постоянното им място се извършва през май или през юни, което зависи от датата на засяване на семената за производството на разсад. Целината има дълъг вегетационен период,...
Тиквичките, засадени през май, са вкусни и предпочитани, но през есента са любим зеленчук. Те са ценна и диетична храна. Възможно е да се отглеждат като втора култура на освободените площи от ранни до...
Нашите климатични условия позволяват предзимно засяване и засаждане на някои зеленчукови култури. Благодарение на него се получава по-ранна пролетна продукция, когато има голяма нужда от свежа зеления...