Градина » Биопродукти увеличават добивите

 Биопродукти увеличават добивите

Почвените смеси за производство на разсад трябва да включват задължително торф за подхранване растежа на семената и почва. На пазара се намират натурални торове, които стимулират семената по време на кълненето и израстването на разсада. Има препарати, които могат да се прилагат при всички видове зеленчуци, както и такива, които са специлизирани за наторяване на определени култури. При първите дозата зависи от фазата на развитие - семена, разсад или големи растения. Тя се движи между 50 мл до над 1 литър. Специализираните натурални торове пък предвиждат семената да се потапят за 12 часа в разтвор от 20 мл биотор в 1 литър вода. Същото съотношение трябва да се прилага и при разсадите, като те се потопяват точно преди засаждане на постоянното си място от 6 до 8 часа. При прилагането на такива препарати се подобрява кълняемостта на семената и се увеличава енергията им, а добивът на културите се повишава от 40 на сто при пиперите, доматите и патладжана, до 50 на сто при зелевите култури.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Аспержите са ценен деликатес

Отглеждам аспержи от 4 години. Те са зелени. Интересувам се на каква дълбочина трябва да се засаждат? Трябва ли да се загрибват? Кога трябва да се тори? Кога трябва да се реже листната маса? Може ли д...

Стиропор пази тиквите от загниване

Много скоро тиквите ще се налеят. Ще успееят ли да се запазят лъскави и здрави обаче за коледния тиквеник? Колкото и да са издръжливи, има ли обилни дъждове или от прекомерно напояване тиквите като ...

Последни грижи за късните домати

Ако сте си засадили късни домати, вече трябва да се радвате не първите им плодове. При добри грижи и нормални метеорологични условия от тях ще берете доста зрели през октомври, а някои въззелени ще ви...

Ако ширата не ще да закипи

Не са малцина онези любители, които с гроздето от асмите или от малко лозенце правят опити да си приготвят домашно вино. Случва се обаче гроздовата каша да не ще да закипи, т. е да започне ферментация...

Начало