Козметични рецепти » Винаги свежи устни

 Винаги свежи устни

Първото, което забелязваме в събеседника, това са очите и устните. И ако очите могат да останат млади и ярки дълги години, то устните често издават възрастта на жената, а понякога и прибавят по няколко години. Нашите съвети са за тези, които искат да запазят за дълго устните си млади.

ТРИ ОСНОВНИ ПРОБЛЕМА:

1. Напукани устни

Когато кожата около устните е суха, червилото се стича в малките цепнатинки и контурът на устните става неравен.

Ежедневна практика:

Моливът за контур създава бариера и червилото няма да се разтича. Най-добре е да се избират не прекалено мазни моливи, за да не се размекват. Може да се използват и безцветни моливи, които запълват цепнатинките. Още един начин: Леко напудрете областта около устните. Пудрата ще запълни цепнатинките, а също така ще подсуши кожата (даже малкото количество влага води до разтичане на червилото извън контура на устните).

Радикалното решение:

С помощта на инжекции или други препарати контурът на устните се изравнява, цепнатинките и бръчиците изчезват за дълго време - примерно за половин година.

2. Тънки устни

С възрастта мастната прослойка изтънява и устните не са така сочни и обемни.

Ежедневна практика:

Има много средства, които увеличават обема на устните. Това са червилата, блясъка, балсамите. Балсамите създават усещането за обем и блясък и при това не са прекалено ярки. Ако предпочитате червилото, опитайте се да нанесете контур с тънка четчица, така че да увеличава устните. След това сложете червилото, като захванете и нарисувания контур.

Радикалното решение:

Козметични инжекции, които изпъват устните, правят ги гладки и обемни. Избягвайте силиконовите - може да се образуват топчета.

3. Лющене на устните

С възрастта намалява влагата в кожата, устните също стават по-сухи и започват да се лющят.

Ежедневна практика:

Нежен ексфолиант за устни ще отстрани втвърдените частички и ще ги направи гладки и меки. За да не изсъхне кожата след това, използвайте овлажняващ балсам. При гримирането използвайте червила, които съдържат овлажняващи компоненти.

Радикалното решение:

В случая най-ефективното средство е ретинол. Той подхранва кожата, прави я мека и нежна.

Освен това:

Доколкото кожата на устните е тънка и бързо изсъхва, използвайте препарати, създадени специално за устни на мазна основа. През лятото не забравяйте слънцезащитния фактор. Трябва да предпазвате устните от яркото слънце, както и тялото. За да избегнете лющенето на устните, не забравяйте да използвате балсами, червила и блясък със слънцезащитен фактор против вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Ако устните са изгорели от слънцето и са възпалени, използвайте хипоалергични препарати на основата на кортизона без аромат. Те ще премахнат симптомите на раздразнение и лющене. За всичко това се консултирайте с консултант-продавачите в козметичните магазини и аптеките.

Автор: Катя ГЕРГОВА

Представяме Ви:

За хубава коса надникнете в кухнята

Омръзнало ви е да пробвате все нови и нови шампоани, маски, балсами? Нормална реакция, казва прочутият френски коафьор Жак Десанж и ни съветва, поне от време на време, да се възползваме от продуктите,...

Вкусни маски

Краставици, моркови, банани, зехтин, яйца, ябълки - те със сигурност присъстват през цялата година на вашата маса. Предлагаме ви поне веднъж седмично да не ги използвате по предназначение, а да си заб...

За да ви харесат неговите приятели

Грешите, ако мислите, че нямате нужда от доброто отношение на приятелите на новия си партньор. Разсъдете сама - те непременно ще ви сравняват с предишната жена в живота му, а скарате ли се, не ще проп...

Приятелката ми е депресирана

Довчера пълна с живот, приятелката ви е все по-инертна, не се интересува от нищо, изглежда вечно уморена, плаче с повод и без повод. Какво да правите - Непременно я убедете да се консултира ...

Начало