Още рецепти » Миранда Кер - aнгелът на Victoria’s Secret

 Миранда Кер - aнгелът на Victoria’s Secret

Супермоделът, който каза „да” на актьора Орландо Блум на 22 юли, отдавна твърди, че да създаде семейство е по-важно за нея от всичко друго. И че един ден иска да живее във ферма, захранвана от слънчеви батерии, в която да отглежда зеленчуци.

Коя е Миранда Кер?

Миранда Кер е родена на 20 април 1983 година в Сидни, Австралия, но израства в малкото градче Гунеда в щата Нови Южен Уелс. Във вените на австралийката тече иранско-сръбско-турско-филипинска кръв. Като малка обича да язди коне във фермата на баба си, а по-късно заменя конете с мотори.
Докато крои планове да следва хранително-вкусова промишленост, едва 14-годишна, Миранда Кер попада в модните среди. През 1997 година тя печели националния австралийски кастинг за модели, организиран от списание „Dolly” и аромата „Impulse”. И така, малко преди да навърши 14 години, заснема първата си фотосесия за изданието в Сидни.
Незнайно защо медиите „настръхват” срещу нея и определят снимките й като детска порнография. Миранда Кер отвръща на медийните атаки като заявява: „Списание „Dolly” е за тийнейджъри и не се разглежда от възрастни мъже. Освен това бях напълно облечена! Снимките бяха на зимна тема. Медиите направиха сензация от нищо.”
В 11-ти клас Миранда загубва приятеля си и преживява смъртта му много тежко. Но този тъжен момент от живота й, само засилва амбициите й за професионални успехи. Следват договори с „Chadwick Models Melbourne Division” и с „Chic Management Sydney Division”. С участието си в рекламна кампания на банските костюми на австралийската модна марка „Billabong”, Миранда покорява австралийския и азиатския моден пазар.
Преди Орландо списъкът от мъже в живота на красавицата въобще не е дълъг. През 2003 година за няколко месеца излиза с финансовия брокер Адриан Камилери. След като е обвинен в големи финансови измами, тя приключва връзката си с него. По-късно се оказва, че Камилери й е давал грешни съвети и това е довело до сериозен дефицит в банковата й сметка.
От края на 2003 до средата на 2007 година излиза с вокалиста на групата „Tamarama” и участник в реалити шоуто „Градът” по MTV – Jay Lyon.
Бумът в кариерата на Кер настъпва още с пристигането й в Ню Йорк. Там подписва договор с модна агенция „Next” и започват да валят рекламни оферти от световноизвестни модни марки като Roberto Cavalli, Levi’s, Betsey Johnson, Rock and Republic, Blumarine Swimwear, Portmans, David Jones Limited, Baby Phat, Lisa Ho, Voodoo Dolls, Bettina Liano, Nicola Finetti, L.A.M.B, Heatherette, Trelise Cooper, Jets, John Richmond, Neiman Marcus, Seafolly Swimwear, Anna Molinari и други.
През 2006 година Миранда Кер подписва рекламен договор с козметичния гигант „Maybelline New York”. Скоро след това започва да се появява в каталози за бельо на „Victoria’s Secret” и през 2007 година подписва договор, който я прави първият австралийски ангел на марката. Днес великолепната брюнетка е на върха на славата и щастието си.

Миранда за себе си:

- Ти си сред най-популярните и успели супермодели в света. Възприемаш ли се като модел за подражание на тийнейджърките и прохождащите в модната индустрия момичета?

- Честно казано, не искам момичетата да се стремят да изглеждат и да се държат като мен. Всеки е различен и красив по свой начин. И най-доброто, което можем да направим за себе си, е да се грижим за външния си вид и да се опитваме да бъдем колкото е възможно по-добри в това, на което сме се посветили.

- Като се има предвид убийственият ти работен график, ти определено го правиш.

- Така е. Повечето хора изобщо не осъзнават колко много работя, защото всичко, което виждат в моделската професия, е блясъкът и показността. Почти всяка седмица имам ангажименти в 2-3 различни страни. Всеки ден работя по около 15 часа и почивам единствено на Коледа. Постоянно съм по самолетите и често се случва да се събудя нощем в някоя хотелска стая и да не мога да си спомня в коя точно страна се намирам. Много, много съм натоварена.

- Доставя ли ти все още удоволствие да участваш в ревюта, или предпочиташ фотосесиите?

- О, определено обичам модния подиум! Най-доволна съм, когато участвам в ревюта на австралийски дизайнери, защото така мога да покажа какви таланти има в родината ми.

- Иначе кой е любимият ти дизайнер?

- Миуча Прада. Обожавам дрехите и аксесоарите й и се възхищавам на качествата й на бизнес дама. Много харесвам също и Никола Гескиер (творческия директор на Balenciaga – бел. ред. ), защото е страхотен новатор.

- А има ли твоя колежка, на която се възхищаваш?

- Да – на Кристи Търлингтън. Тя е невероятно изискана и стилна.

- Какво е за теб сексапилът?

- Мисля, че всеки човек, който се приема такъв, какъвто е, може да бъде секси. Вместо да се опитваш да се променяш, трябва да намериш начин да блеснеш с това, което имаш.

- Това твое убеждение е основа на книгата ти Treasure Yourself. Какво те вдъхнови да я напишеш?

- Винаги съм обичала да пиша – мисля, че това е чудесен начин да изразяваш себе си. Работих върху книгата много дълго време. Реших да я напиша, защото по интервюта постоянно ме карат да давам съвети на младите момичета. Книгата е насочена предимно към тях, но посланието в нея всъщ-ност е към всички жени. А то е, че когато се научим да се приемаме такива, каквито сме, можем да се наслаждаваме истински на живота. На мен самата ми беше необходимо много време да науча този урок и в трудни моменти непрекъснато си го припомням.

- Намекваш, че се е случвало да срещаш отказ от хора в модната индустрия ли?

- Случвало се е, да. Преди няколко години един нюйоркски дизайнер няколко пъти ме накара да отида на пробни снимки за неговата рекламна кампания и накрая ми каза, че не иска да работи с мен, защото съм „прекалено красива”. От една популярна японска марка пък ме отхвърлиха, защото прецениха, че не съм „достатъчно бяла”. Заявиха ми, че имам прекалено голям слънчев загар, и не искаха да повярват, че кожата ми просто по рождение е по-тъмна. Но подобни случки ми помогнаха да се науча да не приемам нещата твърде лично. Само защото не се вмествам в нечии стандарти за красота, не значи, че трябва да съм нещастна.

- Пазиш ли диети?

- Знам кои храни са най-добри за мен и се стремя да се придържам към тях. Почти не ям месо, като се изключат пилешкото и рибата. Наблягам предимно на пресните зеленчуци и плодове. Но ако съм на гости и ми поднесат нещо, което не влиза в обичайното ми меню, няма да го откажа. Не съм чак толкова придирчива по отношение на храната.

- Колко често влизаш във фитнес залата?

- Когато съм в Ню Йорк, тренирам 2-3 пъти седмично с личния ми инструктор. През другото време не наблягам кой знае колко на фитнеса. Замествам го с постоянно тичане из летищата и мъкнене на тежки куфари. (Смее се.)

- Кои качества цениш най-много у мъжете?

- За мен няма нищо по-привлекателно у един мъж от това да бъде самоуверен и в същото време непретенциозен и честен. Никога не би ме привлякъл мъж, който се преструва на такъв, какъвто не е, защото не е достатъчно смел да бъде себе си.

- От кого си научила най-много?

- От баба ми. Тя никога не престава да ме изумява и вдъхновява. Освен това има страхотен усет към красивото и стилното. От нея съм наследила някои от най-прекрасните дрехи в гардероба си. Любима ми е една лятна рокля с флорални мотиви в бяло, жълто, оранжево и зелено, както и едно сако на Chanel в черно и бяло.

- Кое е най-хубавото нещо, което ти е донесла моделската професия?

- Пътуванията по света и възможността да опознавам различни култури.

- Какъв съвет би дала на начинаещите модели?

- Да бъдат силни, защото в противен случай няма да могат да издържат. Ако тази професия наистина им е мечта, не трябва да спират да вярват в нея, но и не бива да допускат да загубят достойнството си някъде по пътя. Едно от най-важните неща, които съм научила, е, че успехът не означава нищо, ако не си могъл да спечелиш уважението на онези, които са ти помогнали да го постигнеш.

Рецептата на Миранда

Печена риба с горчица на грил-тиган

Прoдукти: риба (пъстърва, скумрия, филе от толстолоб, пангасиус, амур или сом), горчица, сол.

Нaчин на приготвяне: Рибата се почиства от люспите и се посолява леко отвътре и отвън. Намазва се добре от двете страни с горчица. Рибата престоява най-малко половин час в хладилник. Пече се на сгорещен сух грил-тиган, като се обръща веднъж. Поднася се с подходяща гарнитура.

Автор: Елена Дюлгерова

Представяме Ви:

Размножаване на хризантеми

Как се размножават китайски и японски хризантеми – пита Иван Германов от Стара Загора. Господин Германов, От питането се разбира, че проявявате интерес към придобилите изключителна ...

Кожата в интериора

Задължителен атрибут в пещерния бит и верен спътник на суетните дами, топлина - способна да съхрани живота, и смърт за застигнато от ловеца животно, всичко това е животинската кожа. Може безкрайно да ...

Как да сготвим мидите

Миди с бира Продукти за 4 порции: 2 кг миди, 2 бутилки светла бира, 1 дафинов лист, 2-3 стръкчета прясна мащерка, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Измиваме мидите м...

Изпитаните лекове на баба

Кой от нас, въпреки желязната си вяра в официалната медицина, не прилага от време на време средства за лечение, предавани от поколение на поколение в семейството му. Тези „бабешки" рецепти не вредят, ...

Начало