Още рецепти » 09 март

 09 март

ЗАКУСКА

Макарони на фурна

Прoдукти: 400 г макарони, 60 г краве масло, 2 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 200 г сирене, 100 г кашкавал, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме, изплакваме ги и ги заливаме с половината от разтопеното масло. В намаслена тавичка разстиламе половината от сварените макарони, а върху тях поръсваме натрошеното сирене. Покриваме с останалите макарони и заливаме със смес от млякото, брашното, останалото масло и малко сол. Печем в силно загрята фурна. Поръсваме готовите макарони с настъргания кашкавал.

ОБЯД

Кралска супа

Прoдукти: 30 г шунка, сварените гърди от 1 пиле, 2 твърдо сварени яйца, 1,5 л бульон, черен пипер, 200 г кисело мляко, сол, хляб, краве масло.

Нaчин на приготвяне: Нарязаното на кубчета пилешко месо слагаме в супник, прибавяме нарязаните на кубчета шунка и яйца. Слагаме в топлия бульон разбитото кисело мляко, поръсваме с черен пипер и заливаме приготвените продукти в супника. При сервиране поднасяме отделно изпържени в масло кубчета хляб.

Стар фасул с пушено месо и моркови

Прoдукти: 300 г стар фасул, 150 г пушено месо, 600 г моркови, 2 с.л доматено пюре, 1 с.л. брашно, 1-2 с.л. зехтин, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Отделно в подсолена вода сваряваме нарязаните месо и моркови. Щом поомекнат, прибавяме зехтина заедно с доматеното пюре и брашното, размити с малко вода. Кипваме още веднъж на огъня и сипваме сварения и отцеден фасул. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Кексчета с орехи

Прoдукти: 2 яйца, 2/3 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 к.ч смлени орехи, 2 ванилии, 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 3-4 с.л. олио.

Нaчин на приготвяне: Смесваме всички продукти и объркваме хубаво сместа. В подмазани с олио формички сипваме по 2 супени лъжици. Подреждаме формичките в голяма тава и печем в умерено загрята фурна. Изваждаме кексчетата от формичките, като наливаме студена вода в тавата.

ВЕЧЕРЯ

Пържена риба в тесто

Прoдукти: 600 г почистена риба, 5-6 с.л. брашно, 3 с.л. олио, сок от половин лимон, 2 белтъка, черен пипер, сол, мазнина за пържене.

Нaчин на приготвяне: Смесваме брашното с олиото и малко топла вода и оставяме сместа малко под похлупак. Нарязваме на порции почистената риба, поръсваме с лимонов сок, смесен с 1 ч.л. олио, и оставяме да престои 15-20 минути. Прибавяме към тестото разбитите на сняг белтъци, овалваме в него посолените и поръсени с черен пипер порции риба и изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина.

Мандарини в портокалов сок

Прoдукти: 3 мандарини, 1 ч.ч. портокалов сок, настърганата кора от 1 портокал, 1 к.ч. +2 с.л. захар, 2 с.л. нишесте, 1 белтък, 20 г желатин.

Нaчин на приготвяне: Слагаме настърганата портокалова кора в сока от портокали, сипваме 1 к.ч. захар и доливаме 2 ч.ч. вода. Слагаме сместа на огъня и щом заври, прибавяме нишестето, размито с малко вода. Варим 5-10 мин, прибавяме желатина, разтворен в малко топла вода, и разбъркваме, докато се стопи. Обелваме мандарините и ги разделяме на резенчета. В чаши за крем карамел сипваме по малко от желиращия крем и разпределяме в тях резенчетата от мандарините. Заливаме ги с останалия крем и оставяме да желират. Разбиваме белтъка с останалата захар и го шприцоваме върху кремчетата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лимон можем да си прихванем и сами

Българинът обича да отгледа сам лимоново дръвче вкъщи, на двора, на балкона. Да си посее сам семката, след това да я ашладиса от лимона на съседа, защото е много хубав. Това е така от край време. Обач...

Разходка из Лондон

Огромният град на брега на Темза е космополитен, жизнен и непрестанно променящ се. Той съчетава в себе си внушителни исторически сгради и модерна архитектура, уникални музеи и разкошни паркове, могъщи...

Цветът в нашия дом

В продължение на дълги години бяхме свикнали да мислим, че най-важни в дома ни са мебелите, но съвременният им дизайн -пределно опростен, изключително функционален и почти лишен от индивидуалност, им ...

Как да си направим езеро в градината

Водоемът на вилата или градината в двора стана моден елемент на извънградския живот. Да се съоръжи водоем на участък земя е достатъчно просто и съвсем не скъпо. Главното е да притежавате някои навици ...

Начало