ЗАКУСКА
Печени филии с пушено сирене
Прoдукти: 1 франзела, 200 г пушено сирене, 50 г краве масло.
Нaчин на приготвяне: Нарязваме хлебчето на филии, които намазваме с тънък пласт масло. Отгоре нареждаме парченца пушено сирене с дебелината на филията. Слагаме ги в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна.
ОБЯД
Лятна чорба
Прoдукти: 200 г орехови ядки, 1 филия сух бял хляб, 1/2к.ч. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 с.л. оцет, сол.
Нaчин на приготвяне: В хаванче счукваме ореховите ядки на гъста маслена каша. Прибавяме накиснатия малко вода и добре изстискан хляб. Прибавяме също така скилидките чесън, които сме счукали отделно с малко сол. Разбъркваме сместа много добре и я пасираме през цедка, като едновременно капваме по малко студена вода. Посоляваме прецедената каша, прибавяме олиото и оцета и разреждаме със студена вода до желаната гъстота. По желание можем да прибавим и една прясна краставичка, нарязана много ситно.
Пълнени патладжани
Прoдукти: 500 г телешка кайма, 5 патладжана, 4 с.л. олио, 300 г домати, 1 глава лук, 10 скилидки чесън, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер, магданоз, сол.
Нaчин на приготвяне: Разрязваме патладжаните на половинки, издълбаваме ги, посоляваме и оставяме да се отцедят, след което леко ги запържваме в част от олиото. В останалата мазнина и малко вода задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме червения пипер, 1 настърган домат, каймата, черния пипер, нарязаните ситно скилидки чесън, наситнения магданоз и сол на вкус. Напълваме патладжаните със сместа, нареждаме ги в намазнена тавичка и ги покриваме с филийки от останалите домати. Печем в умерена фурна.
Пъпеш с бисквити
Прoдукти: 1 ч.ч. настърган пъпеш, 40 г краве масло, 4 яйца, 2 к.ч. захар, 1 ч.ч. смлени обикновени бисквити.
Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта и жълтъците. Постепенно прибавяме бисквитите, пъпеша и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с брашно тава. Печем 30 мин в умерена фурна.
ВЕЧЕРЯ
Спагети сицилиана
Прoдукти: 500 г спагети, 800 г домати, 2-3 скилидки чесън, 1 к.ч. зехтин, 100 г настърган кашкавал, босилек, черен пипер, сол.
Нaчин на приготвяне: Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Прибавяме чесъна, счукан с малко сол, и няколко листа наситнен босилек. Варим 30 мин на умерен огън, като често бъркаме, за да се изпари водата. Накрая поръсваме с черен пипер и още малко босилек. Отделно сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Поливаме ги с приготвения сос и поръсваме с настърган кашкавал.
Карамелизиран сладолед със смокини
Прoдукти: 500 г смокини, 1 белтък, 1 ч.ч. прясно мляко, 150 г захар, 2 с.л. вода, 1 щипка сол.
Нaчин на приготвяне: Смесваме захарта с водата и щипката сол в тенджера и оставяме да ври 2 минути. Прибавяме белтъка, разбит на пяна, и продължаваме да бъркаме. Към получения сироп прибавяме намачканите на каша смокини и чашата мляко. Разбъркваме много добре и оставяме във фризера за 6 часа.
Поставиха на дъщеря ми диагноза "Синдром на Търнър". Много се притеснявам, че няма да израсте и ще има труден живот. Каква е прогнозата? Ниският ръст е един от важните белези на синдром...
Талиатели огретен Прoдукти: 250 г талиатели, 250 г кайма, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 и 1/2 к.ч. бяло вино, 250 мл заквасена сметана, 250 мл доматен сок, 2 яйца, 1 и 1/2 к.ч. зехтин, 1 ч.ч...
Тиквички с плънка от лук и сирене Прoдукти: 4 тиквички, 1 по-голяма глава лук, 200 г сирене, 3 яйца, 1 пакетче краве масло, 1 к.ч. прясно мляко, 3 с.л. брашно, магданоз, сол. Нaчин на приготвян...
Безспорно растенията за спалнята трябва да се подбират особено внимателно. Защото там нищо не бива да пречи на спокойната атмосфера. Вероятно поради това все още има хора, които смятат, че стаята, пре...