Още рецепти » 29 септември

 29 септември

ЗАКУСКА

Милинки със сух хляб

Прoдукти: 1 кофичка кисело мляко, половин сух бял хляб, 200 г сирене, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 к.ч. олио, 3 яйца.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме хляба на малки кубчета, размесваме го с натрошеното сирене и разстиламе сместа в намаслена тавичка. Разбиваме яйцата с киселото мляко, олиото и содата и заливаме хляба с тази смес. Печем закуската в умерено загрята фурна.

ОБЯД

Супа от макарони

Продукти за 4 порции: 150 г макарони, 100 г сирене, 1 с.л. сметана, 30 г краве масло, сол, черен пипер.

Нaчин на приготвяне: В 4-5 ч.ч. кипнала подсолена вода пускаме натрошените макарони. Когато макароните се сварят, добавяме натрошеното сирене. След като супата възври още веднъж, поръсваме с черен пипер. Подправяме с добре разбита сметана и с бучка краве масло. Поднасяме супата топла.

Прясна риба на фурна

Продукти за 4 порции: 1 кг прясна дребна речна риба, 6 глави лук, 1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 6-7 зърна черен пипер, 1 к.ч. олио, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и посоляваме рибата. Нарязваме лука на едро и го задушаваме в олиото и 2-3 с.л.вода. Добавяме червения пипер, зърната черен пипер и дафиновия лист. Изсипваме сместа в тавичка и нареждаме отгоре рибките. Печем в умерена фурна.

Ориз с конфитюр от малини

Прoдукти: 100 г ориз, 500 мл прясно мляко, 2 с.л. ром, 4 яйца, 40 г захар, 6 с.л. конфитюр.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме ориза с млякото и подслаждаме. Прибавяме рома и добре разбитите жълтъци. Намазваме тавичката с олио и разстиламе сместа. С част от захарта разбиваме белтъците и постепенно прибавяме конфитюра, като бъркаме леко. Намазваме с тази смес ориза. Слагаме във фурната за 15 минути. Сервираме десерта топъл.

ВЕЧЕРЯ

Кюфтета от алабаш

Продукти за 4-5 порции: 1 алабаш /около 500 г/, 4 с.л. овесени ядки, 1 яйце, 2-3 с.л. галета, сол, краве масло и олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Настъргваме алабаша на едро ренде и го варим на пара. Сваляме го от огъня и разбъркваме с овесените ядки и яйцето. Посоляваме на вкус. Оставяме сместа да престои 30 мин, прибавяме малко галета и омесваме. Оформяме кюфтета, които овалваме в галета и пържим в смес от олио и масло.

Карамелизирано грозде

Прoдукти: 200 г черно грозде, 200 г бяло грозде, 200 г захар, 100 мл ром, лозови листа.

Нaчин на приготвяне: Избираме гроздове с по-едри зърна, измиваме ги, подсушаваме и оронваме зърната. Във всяко зърно забиваме клечка за зъби. В метален съд разтопяваме захарта заедно с рома. Изчакваме да карамелизира добре и намаляваме огъня. Потапяме всяко зърно първо в карамела, а след това в купичка с вода. Нареждаме зърната в плитка чиния, която сме покрили с лозови листа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бременност и грижи за кожата

Бременността е физиологично състояние, при което настъпват важни промени не само в дейността на половите жлези, но и на всички жлези с вътрешна секреция. Тези промени се отразяват върху функциите на в...

Как се отстраняват старческите петна?

Ако ви се появят изведнъж кафяви петна по кожата, те са сигнал за заболяване, към което не бива да се отнасяте с пренебрежение. Т. нар. старчески петна са резултат на вграждането в тъканите на разпадн...

Отслабване без глад, добър секс...

Д-р Кристиан Барнард - първият хирург, присадил успешно човешко сърце, дава с голямо удоволствие уроци за дълъг живот със здраво сърце. Балансираното хранене – художник на фигурата П...

Как се прави вино от черници?

Предварително трябва да се знае, че от 100 кг черничеви плодове могат да се получат около 70 л вино. Необходими са добре узрели черници, независимо дали са бели или черни, смачкват се в съд. Понеже съ...

Начало