Още рецепти » 26 април

 26 април

ЗАКУСКА

Панирани палачинки

Прoдукти: 3 цели яйца, 3 жълтъка, 1 ч.ч. брашно, 1 щипка сол, 2 ч.ч. прясно мляко, сирене или конфитюр за пълнеж, галета или брашно за паниране, 1-2 яйца, олио за пържене, сироп.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме целите яйца и жълтъците и постепенно прибавяме брашното, 1 щипка сол и накрая прясното мляко - трябва да получим смес като гъста боза. Изпържваме палачинките и ги напълваме с плънка по желание. Навиваме пълната палачинка на руло и я разрязваме напречно на две или на колелца по 2 см ширина. Всяко парче палачинка овалваме в галета или брашно, след това топваме в разбито яйце и изпържваме. Поднасяме панираните палачинки, залети със сироп.

ОБЯД

Агнешка чорба с кус-кус

Продукти за 4-5 порции: 500 г агнешко месо от гърдите, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 връзка джоджен, 1 к.ч. кус-кус, 3 с.л. олио, 1 ч.л. кимион, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца. Задушаваме го в олиото и малко вода. Прибавяме едро нарязаните чесън и лук. Заливаме с 1-1,5 л гореща вода, посоляваме и варим 15 мин на тих огън. Добавяме кус-кус, варим още 15 мин и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата чорба с черен пипер, ситно нарязан магданоз и кимион.

Телешко по градинарски

Продукти за 4 порции: 500 г телешко месо без кост, 1/2 връзка пресен лук, 4 с.л. олио, 2 стръка пресен чесън, 2 зелени чушки, 6 домата, 800 г зелен боб, 150 мл телешки бульон, 1/2 връзка магданоз, черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме чушките и месото - нарязани на парчета. Задушаваме 2-3 мин под капак. Обелваме доматите и ги нарязваме на парчета. Заливаме месото с бульона, прибавяме доматите и зеления боб - измит и нарязан на парчета. Поръсваме със сол и черен пипер. Варим на тих огън около 90 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.

Руло от бишкотено тесто

Прoдукти: 4 яйца, 4 с.л. пудра захар, 4 с.л. брашно, 4 с.л. разтопено краве масло, 1 бакпулвер, кора от 1 лимон, конфитюр.

Нaчин на приготвяне: Отделяме жълтъците и ги разбиваме с миксер заедно със захарта. Прибавяме брашното, смесено с пакпулвера, настърганата лимонена кора и накрая разбитите на твърд сняг белтъци. Добавяме разтопеното масло. Изсипваме сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тава. Печем до златисто. Докато сладкишът е още горещ навиваме на руло и пак развиваме. След като поизстине, намазваме с конфитюр и навиваме рулото.

ВЕЧЕРЯ

Агнешки дреболии на фурна

Продукти за 4 порции: 800 г агнешки дреболии, 2 глави лук, 2 връзки зелен лук, 40 г краве масло, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме дреболиите в подсолена вода заедно със стария лук, нарязан на четвъртинки. Отцеждаме сварените дреболии и ги нарязваме. Нарязваме пресния лук на ситно и го задушаваме в маслото заедно с дреболиите. Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, наливаме малко топла вода и печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Неварен ромов крем

Прoдукти: 6 жълтъка, 150 г пудра захар, 1 ванилия, 200 г сметана, 2 с.л. пудра захар за сметаната, 1/2к.ч. ром, захаросани плодове, бишкоти.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъците заедно с 2/3 от захарта, докато побелеят. При непрекъснато разбиване прибавяме и останалата захар. Ароматизираме крема с рома и ванилията и го разсипваме в чаши за сервиране. Отгоре разпределяме разбитата със захарта сметана, поръсваме със захаросани плодове и гарнираме с бишкоти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Народни рецепти за премахване на мазоли

Лятото свърши и е време да кажем „сбогом” на сандалите, джапанките, изобщо на леките и удобни летни обувки. Преходът към затворените зимни обувки често ни „подарява” мазоли по краката. Може да се изба...

Вкусен домашен козунак

Преди да започнем да месим, изваждаме продуктите от хладилника и ги оставяме да престоят час-два на стайна температура. В малка купичка наливаме 1 к.ч. горещо мляко, сипваме малко брашно и забъркваме ...

Как да се избавим от безсънието?

Най-честите причини за безсъние е нарушаването на режима на сън и бодърстване заради налагаща се работа през нощта, лягане не точно в определен час и т.н. Ще прибавим и силната емоционална възбуда пре...

Сложете Така на перваза

Таката (Tacca) е любопитно растение с широко разперени крилоподобни прицветници има разкошни черно-кафяви цветове с дълги “мустаци”. Тя е член на малобройното семейство Такови (Taccaceae), многогодишн...

Начало