Още рецепти » 03 септември

 03 септември

ЗАКУСКА

Розови палачинки

Прoдукти: 4 домата, 750 мл прясно мляко, 1 яйце, брашно, сол, олио, магданоз, сирене.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на половинки доматите и ги пущаме във вряща вода. Попарваме 1-2 мин, изваждаме ги и претриваме през цедка. Към доматения сок прибавяме млякото, яйцето и брашно за получаване на гъсто течно тесто. Изпържваме палачинки в малък тиган. Поднасяме ги прегънати на две и поръсени с настъргано сирене и магданоз.


ОБЯД

Супа с алабаш

Продукти за 4 порции: 1 алабаш, 1 ч.ч. прясно мляко, 4 с.л. брашно, 3 с.л. олио, индийско орехче, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме алабаша на кубчета и го пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Щом омекне застройваме супата с размитото в горещото мляко брашно, поръсваме с индийско орехче и отстраняваме от огъня.

Млечен гювеч

Продукти за 4 порции: 250 г сирене, 500 мл прясно мляко, 2 кофички кисело мляко, 6 яйца, 1 к.ч. зехтин, 1 ч.ч. галета, 1 голяма връзка магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата и последователно прибавяме към тях натрошеното сирене, зехтина, прясното и киселото мляко. Посоляваме и поръсваме с наситнения магданоз. Разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Печем гювеча в силна фурна.

Мляко с грис

Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. грис, 3 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. вода, 40 г краве масло, 1-2 с.л. захар, сол.

Нaчин на приготвяне: Възвираме на огъня водата заедно с млякото и на тънка струйка сипваме гриса. Бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и подправяме с маслото, захарта и сол на вкус.

ВЕЧЕРЯ

Спагети със сирене

Продукти за 4 порции: 500 г спагети, 200 г сирене, 2 домата, 3-4 с.л. олио, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Обелваме доматите, настъргваме ги на едро ренде и ги задушаваме в олиото. След това заливаме спагетите с получения сос, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме.

Плодов букет с бисквити

Прoдукти: 750 г плодове (праскови, кайсии, сливи, круши), 250 г сметана, 125 г бисквити, 125 г захар, 50 г коняк (ром), 50 г ядки (лешникови, орехови, бадемови), 10 г желатин.

Нaчин на приготвяне: Плодовете обелваме и изчистваме от костилките, след което ги подреждаме в тавичка. Поръсваме с част от захарта и запичаме във фурна на умерена температура. Сметаната разбиваме с останалата захар на твърд сняг. Счукваме ядките в хаванче и смесваме с изпечените плодове. Към сметаната прибавяме ситно натрошените бисквити и смесваме с плодовете. Слагаме разтворения във вода желатин и ароматизираме десерта с коняка (рома). Готовата смес разпределяме на равни части в подходящи стъклени чаши или купички и оставяме в хладилника, за да се стегне желатинът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Умеем ли да разговаряме с децата си

Отношенията родители - деца невинаги са лесни. Повечето възрастни смятат, че малчуганите не се интересуват от мнението им и правят точно обратното на това, което се иска от тях. Наследниците им пък се...

Цветя в кухнята

В кухнята, често наричана домашна лаборатория, винаги цари суета. Тук без стайни растения е просто невъзможно - те освежават въздуха, създават уют или просто радват очите. А добре подбраните саксии и ...

Удивителни кактуси растат в Монако

Приказната екзотична градина на Монако, една от туристическите атракции на града, е разположена на отвесните скали над самия град с изглед към прекрасния средиземноморски залив. Посетителят не само се...

Малчуганите и стресът

Стресът не е приоритет единствено на възрастните, а нервното напрежение в училище е не по-малко от това в работата. Контролни, изпити, трудни домашни - как да помогнем на децата да запазят душевното с...

Начало