Кулинарни рецепти » Паста » Ястия с други пасти

Паста:

Бавети със сос Песто

Продукти: (за 4-5 порции) · 400 г бавети · 60 г леко запечени ядки /орехи, бадеми/ · 6 скилидки чесън · 15 г сол · 30 г пармезан · 5 с.л. зехтин · 8 листенца пресен босилек или 2 с.л. стрит сух босилек Начин на приготвяне: Нарязваме ядките на ситно, чес...

Вегeтариански равиоли

Продукти за тестото: · 3 ч.ч. брашно · 3 яйца · 1 к.ч. вода · 1 щипка червен пипер · 1 щипка сол За плънката: · 100 г натрошено сирене · 1 яйце · 1 скилидка чесън · 1 с.л. магданоз · 1 с.л. галета · 1 ч.л. доматено пюре · черен пипер, сол ...

Гобети с домати и моцарела

Продукти: (за 4 порции) · 250 г гобети · 4 домата по 100 г · 1 топка моцарела · 2 с.л. олио · пресен магданоз · сол Начин на приготвяне: Попарваме доматите с вряла вода и ги обелваме. Нарязваме ги на малки кубчета. Разполовяваме моцарелата. Еднат...

Запечени гобети с моцарела

Продукти: (за 4 порции) · 240 г гобети · 4 по-едри домата /около 400 г/ · 1 топка “Моцарела” · 2 с.л. зехтин · 1 ч.л. захар · сол, пресен магданоз За гарниране: бяло и черно грозде печено говеждо филе Начин на приготвяне: Бланшираме измитите...

Канeлони с плънка от риба

Продукти: (за 4 порции) · 250 г бяла риба · 2 твърдо сварени яйца · 100 г гъби · 2 с.л. прясно мляко · 30 г краве масло · черен пипер, сол За канелоните: · 300 г брашно · 1 1/2 яйца · гореща вода, сол Начин на приготвяне: Правим твърдо тес...

Канeлони с шунка

Продукти: (за 4 порции) · 250 г шунка · 1 глава лук · 1 щипка индийско орехче · 1 яйце · 100 г краве масло · 2 с.л. доматено пюре · 100 г кашкавал · магданоз, черен пипер, сол За канелоните: · 300 г брашно · 1 1/2 яйца · гореща вода, сол На...

Канeлони със спанак

Продукти: (за 4 порции) · 500 г спаначено пюре · 2 сардинки от консерва · 1 жълтък · 1 1/2 к.ч. гъст бешамел · 1 с.л. сметана · черен пипер, сол За канелоните: · 300 г брашно · 1 1/2 яйца · гореща вода, сол Начин на приготвяне: Правим твъ...

Канелони дженовезе

Продукти: • 1 опаковка канелони • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 2 с.л. зехтин • 300 г замразен спанак • 150 г настърган кашкавал • 250 г прясно сирене • 3 яйца • 1 ч.ч. доматен сок • 1 к.ч. пилешки бульон • босилек • индийско орехче • черен пипер ...

Канелони наполитана

Продукти: • 1 кутия канелони • 200 г извара • 200 г прясно сирене • 60 г пушено месо • 300 г обелени и пасирани домати • 1 яйце • 30 г краве масло • 100 г кашкавал • 1 с.л. ситно нарязан босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме к...

Канелони с гъби и песто

Продукти: • 24 броя канелони • 750 г пресни гъби • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 300 г белени домати от консерва • 4 ч.л. зелено песто • 200 г настърган пармезан • 1 връзка зелен лук • 1 ч.ч. течна сметана • 2 с.л. масло • пресен розмарин • прясна ма...

Канелони с месо

Продукти: (за 4 порции) · 350 г брашно · 3 яйца · 1 щипка сол За плънката: · 500 г замразен спанак · 300 г печено телешко месо · 100 г шунка · 2 ч.ч. сос бешамел · 3 с.л. месен бульон · 1 яйце · 100 г настърган кашкавал · черен пипер, сол Н...

Канелони сицилиана

Продукти: • 1 кутия канелони • 1 патладжан • 3 тъмнозелени тиквички • 1 жълта чушка • 1 червена чушка • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 200 г пушено сирене • 1-2 с.л. настърган пармезан за плънката • 1-2 с.л. зехтин, босилек • черен пипер, сол • наст...

Канелони със сирене и извара

Продукти: (за 4 порции) · 350 г брашно · 3 яйца · 1 щипка сол За плънката: · 200 г сирене · 200 г извара · 100 г пушено месо · 300 г обелени и настъргани домати · 1 яйце · 60 г краве масло · 100 г кашкавал · 1 с.л. ситно нарязан босилек · чере...

Киочиоли с лук, бекон и маслини

Продукти: (за 6 порции) · 450 г киочиоли · 400 г бекон · 4 с.л. зехтин · 2 глави лук · 3 скилидки чесън · 250 мл пилешки бульон · 75 мл бяло вино · 150 г настърган кашкавал · 60 г зелени маслини · 75 г черни маслини · магданоз, черен пипер, сол Нач...

Киочиоли с орехов крем

Продукти: (за 4 порции) · 250 г киочиоли · 400 бяло пилешко месо · 1 ч.л. зехтин · 200 мл сметана · 50 мл прясно мляко · 1 кубче пилешки бульон · 50 г орехови ядки · сол, бял пипер Начин на приготвяне: Сваряваме пастата в 2 л кипяща подсолена вода. ...

Кубински рататуй

Продукти: (за 4-5 порции) · 300 г кус-кус · 2 патладжана · 1 зелена чушка · 1 червена чушка · 2 домата · 1 глава лук · 1 люта чушка · 4 с.л. олио · 10 черни маслини без костилките · 200 мл зеленчуков бульон · няколко листенца босилек · сол Начин н...

Мамули

Продукти: • 500 г брашно • 1 ч.ч. вода • 1/3 пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: От брашното, водата и малко сол замесваме твърдо тесто. Приготвяме от тестото мамули - малки фигурки с формата на мидени черупки. Сваряваме мамулите в подсолена...

Паста със сос от миди

Продукти: · 350 г паста по избор · 4 с.л. зехтин · 4 скилидки чесън · 700 г миди · 1 щипка лют червен пипер · 1 с.л. ситно нарязан магданоз · сол Начин на приготвяне: Накисваме мидите в студена вода за 1 час. Варим ги, докато се отворят. Оставяме ги ...

Полента

Продукти: • 3 яйца • 250 мл прясно мляко • 200 г брашно • 200 г настърган кашкавал • 2-3 с.л. масло • сол Начин на приготвяне: Разбиваме с миксер жълтъците. Прибавяме брашното и на части прясното мляко. Правим гладка смес, в която слагаме половината ...

Пълнени канелони

Продукти: (за 4 порции) · 16 броя канелони · 2 с.л. зехтин · 300 г кайма · 3 с.л. сметана · 1 с.л. ситно нарязан магданоз · 1 л гъст доматен сос · 1 щипка захар · 1 щипка индийско орехче · 150 г кашкавал · черен пипер, сол Начин на приготвяне: Св...

Равиоли от Сардиния

Продукти: (за 4-5 порции) · 400 г брашно · 2 яйца · 1 щипка сол За плънката: · 400 г прясно сирене · 100 г извара · 100 г бекон · 1 яйце · 3 с.л. настърган кашкавал · 1 с.л. ситно нарязан магданоз · черен пипер, сол За поръсване: 60 г к...

Равиоли от бутер тесто с моцарела

Продукти: • 400 г бутер тесто • 4 печурки • 1 яйце • 100 г моцарела • босилек • сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите и моцарелата на ситно и ги смесваме. Разточваме бутер тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата...

Равиоли с кайма

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 5 яйца • 100 г кайма • 50 г кашкавал • 1 филия сух хляб • 1 глава лук • 1 щипка индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: От брашното, 3 яйца, индийското орехче, сол и малко вода замесваме твърдо тесто, което...

Равиоли с колбаси

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 4 яйца • 60 г краве масло • 150 г кашкавал • 150 г шунка • 200 г мек салам • 1 с.л. бяло вино • 1 щипка индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: От брашното, 3 яйца, индийското орехче, 1-2 с.л. вода, сол и...

напред
Начало