Кулинарни рецепти » Конфитюр от дюли, ябълки и праскови

 Конфитюр от дюли, ябълки и праскови

Продукти:

• 500 г дюли
• 500 г праскови
• 500 г ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3 л вода

Начин на приготвяне:

Подбираме зрели и здрави плодове, които обелваме, изчистваме от семките и нарязваме на кубчета.

Възвираме рядък сироп от водата и захарта и сипваме плодовете. Варим на силен котлон с бъркане, докато конфитюрът добре се сгъсти. Пет минути преди края на варенето прибавяме размитото в гореща вода лимонтузу.

Разливаме конфитюра топъл в сухи буркани и затваряме херметически.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало