Кулинарни рецепти » Паприкаш в буркани

 Паприкаш в буркани

Продукти:

• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подбираме едри червени и зелени пиперки и ги нарязваме на парченца, които задушаваме в горещо олио на слаб огън до омекване. Поръсваме с червен пипер и сол и прибавяме нарязаните на парчета домати.

Когато сместа отново заври, захлупваме и варим на слаб огън 20 мин. Преди да свалим от огъня, добавяме наситнения магданоз. Изсипваме готовото ястие в буркани, които веднага затваряме и обръщаме с гърлото надолу до пълно изстиване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало