Продукти за 1–литров буркан:
• 600 г дребни краставички
• 1/2 глава лук
• 1-2 люти чушки
• 1-2 дафинови листа
• копър
• 3-4 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• 2 ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 1 к.ч. оцет
Начин на приготвяне:
Измиваме краставичките и ги почистваме от дръжките. Нарязваме ги на парчета по дължина.
В буркана сипваме солта, захарта, оцета, бахара, дафиновия лист и черния пипер. Редим краставичките прави в буркана, като между тях поръсваме нарязан копър.
Най-отгоре слагаме лютите чушки и нарязан на колелца лук. Доливаме буркана с вода, затваряме го с капачка и стерилизираме 5 мин от завирането.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...