Продукти:
• чесън
За маринатата: (на 600 мл вода)
• 400 мл сок от червено фреско грозде или касис
• 50 г сол
• 50 г захар
Начин на приготвяне:
Обелваме скилидките чесън и ги пускаме за 2 минути в гореща вода, а след това - в студена вода. Нареждаме чесъна плътно в буркани.
Смесваме всичките продукти за маринатата, и варим 2-3 мин, като отнемаме пяната. Заливаме бурканите, запечатваме ги плътно и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...