Кулинарни рецепти » Пасирана лютеница

 Пасирана лютеница

Продукти:

• 5 кг домати
• 3 кг червена капия
• 3 кг патладжани
• 3 глави чесън
• 500 мл олио
• 4 с.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме доматите, обелваме ги и ги пасираме. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги първо през месомелачка, а после ги пасираме. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги пасираме. Прибавяме чушките и доматите и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.

Загряваме добре олиото и го изсипваме при зеленчуците. Прибавяме пасирания чесън и захарта. Посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане варим, докато лютеницата се сгъсти. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало