Продукти:
• 8 кг патладжани
• 1,5 кг червени или зелени чушки “Капия”
• 500 г червени домати
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 200 г сол
Начин на приготвяне:
Изпечените и обелени патладжани наситняваме с остър нож върху дървена дъска, още докато са топли. Дъската слагаме под наклон, за да се оттича сока им. Прекарваме ги през машинка за месо и ги смесваме с изпечените и смлени червени чушки, обелените и настъргани домати и наситнените зелени подправки.
Прибавяме сока от патладжаните, посоляваме, разбъркваме хубаво и прехвърляме сместа в дълбока тенджера. Възвираме и варим 5-6 мин, бъркайки непрекъснато. Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...