Кулинарни рецепти » Класическо кьопоолу

 Класическо кьопоолу

Продукти:

• 8 кг патладжани
• 1,5 кг червени или зелени чушки “Капия”
• 500 г червени домати
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 200 г сол

Начин на приготвяне:

Изпечените и обелени патладжани наситняваме с остър нож върху дървена дъска, още докато са топли. Дъската слагаме под наклон, за да се оттича сока им. Прекарваме ги през машинка за месо и ги смесваме с изпечените и смлени червени чушки, обелените и настъргани домати и наситнените зелени подправки.

Прибавяме сока от патладжаните, посоляваме, разбъркваме хубаво и прехвърляме сместа в дълбока тенджера. Възвираме и варим 5-6 мин, бъркайки непрекъснато. Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало