Продукти:
• 8 скилидки чесън
• 8-10 с. л. едро счукани орехови ядки
• 5 люти чушлета
• 3 кг червени домати
• 80 черни маслини без костилките
• 200 г кашкавал (или пушено сирене)
• 1 връзка мащерка
• 400 мл зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме ореховите ядки в тиганче без мазнина до златисто и ги оставяме да изстинат. Обелваме чесъна. Нарязваме едро лютите чушлета. Обелваме доматите.
С пасатора пасираме на пюре чесъна, доматите, чушлетата, маслините, едро настъргания кашкавал или пушено сирене. Добавяме към пюрето зехтина и варим 1/2 час на огъня.
Сваляме от огъня и прибавяме ситно нарязаната мащерка, ореховите ядки и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре.
Насипваме сместа в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...