Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Прибавяме лъжица по лъжица лимонадата, олиото, содата, ванилията и като разбъркваме съвсем бавно сипваме брашното. Разделяме тестото на две части и към едната прибавяме какаото. Получават се две теста - жълто и кафяво. От тях в по-голяма, обилно намаслена тава опичаме четири блата - два жълти и два кафяви.
Сваряваме прясното мляко за крема. Отстраняваме от огъня и прибавяме захарта. Отделно разбиваме яйцата и брашното на гъста каша като за палачинки. Слагаме млякото на студен котлон и тогава включваме. На тънка струйка при непрекъснато бъркане сипваме брашнената каша. Преди кремът да започне да се сгъстява прибавяме една бучка краве масло.
С готовия крем намазваме блатовете, съединяваме ги, като оставяме кафевите блатове по средата, и намазваме с останалия крем цялата торта отгоре и отстрани. Накрая поръсваме със счукани орехи.