Продукти:
• 300 г сварен и пасиран боб
• 8 жълтъка
• 350 г захар
• 250 г орехи
• снегът от 8 белтъка
• 1 ванилия
• масло за намазване на формата
• брашно или галета за поръсване
• пудра захар или крем по избор за гарниране
Начин на приготвяне:
Оставяме яйцата на топло. Разделяме жълтъците от белтъците и избиваме жълтъците със захарта на пухкава пяна. Ароматизираме с ванилията.
Прибавяме добре пасираното бобено пюре и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. Прибавяме лъжица по лъжица белтъчения сняг, като бъркаме внимателно, за да не спадне. Накрая прибавяме ситно счуканите или смляни орехи. Разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна около половин час. Изстиналата торта наръсваме с пудра захар или гарнираме с крем по избор.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...