15.10.2018 година
Д
есерти » Пудинги и рула
  4020  |   0  
Орехово руло с шоколадов крем
Продукти:

• 4 яйца
• 60 г пудра захар
• 80 г смлени орехови ядки
• 250 г брашно

За крема:

• 150 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 2 с.л. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г шоколад печени бадеми за украса

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре яйцата заедно със захарта. Прибавяме смлените орехови ядки, смесени с брашното. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа на тънък пласт в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна до бледорозово оцветяване. Докато блатът е още горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло.

Сипваме брашното за крема в млякото и варим, докато сместа се сгъсти, след което оставяме да изстине. Разбиваме маслото със захарта до побеляване и след това постепенно лъжичка по лъжичка при непрекъснато бъркане прибавяме изстиналата млечна смес.

Разделяме готовия крем на две части. Едната част оставяме бяла, а другата оцветяваме с шоколада, който сме разтворили в малко мляко.

Развиваме рулото, намазваме го със светлия крем и отново го завиваме. Отвън го намазваме с шоколадовия крем и го украсяваме с печени бадеми. Охлаждаме рулото няколко часа и след това поднасяме.

28.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018