Кулинарни рецепти » Баклава с нахут

 Баклава с нахут

Продукти:

• 1/2 ч.ч. нахут
• 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. захар
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 2 яйца
• 1 печена готова кора /по възможност домашна/

Начин на приготвяне:

Запичаме предварително нахута, смиламе на ситно с орехомелачка и постепенно добавяме всички продукти. Полученото изсипваме върху кората, отгоре покрита с тънък слой масло, разтопено добре, но не и препържено.

Завиваме няколко рула, слагаме ги в подходящ подмазан съд и печем. После нарязваме на баклавички, които щом изстинат, заливаме със сироп, ароматизиран с малко лимонов сок.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало