23.01.2021 година
1564339898.swf
Д
есерти » Сиропирани десерти
  5185  |   0  
Гюл кадаиф
Продукти: (за 4 порции)

• 250 г кадаиф
• 2 готови кори за баница
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. орехови ядки
• канела

За сиропа:

• 3 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. вода
• сок от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Разстиламе 1 кора за баница и я покриваме с половината от кадаифа. Поръсваме с половината разтопено масло и с половината от ореховите ядки. Завиваме кората на руло, като внимаваме дане се събере кадаифът. Приготвяме по същия начин и втората кора.

Нарязваме рулата на парчета с широчина 4-5 см и внимателно ги обръщаме откъм нарязаната страна така, че кадаифът да се вижда отстрани и да остане кората, която се придържа към плънката. Нареждаме така приготвените “розички” в намаслена тава и печем около 30 мин в умерена фурна.

Саряваме гъст сироп от захарта, водата и лимоновия сок и го оставяме да изстине. Заливаме горещите розички със студения сироп и ги оставяме да попиват 2-3 часа. Можем отгоре да ги гарнираме с по половин бадем или шам фъстък или да ги поръсим с кокосово брашно.

28.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021