Кулинарни рецепти » Запеканка с тиква

 Запеканка с тиква

Продукти:

• 500 г почистена тиква
• 500 г извара
• 100 г краве масло
• 4 яйца, настърганата кора на 1 лимон
• 1 щипка канела
• 1 пакетче ванилова захар
• 100 г захар
• 2 с.л. нишесте
• 3 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парченца. Загряваме 1 с.л. масло и на порции изпържваме тиквените парчета от всички страни.

Разтопяваме останалото масло. Жълтъците отделяме от белтъците, разбиваме ги с маслото, захарта (оставяме 1 ч.л.) и подправките и съединяваме с изварата. Добавяме нишестето и половината от разбитите белтъци.

Загряваме фурната на 200 градуса. Намазваме форма за печене с масло, посипваме я с галета. На слоеве нареждаме тиквата и изварената маса, посипвайки с галета. Печем във фурната 20 мин.

Останалите белтъци разбиваме с останалата захар и ги сипваме върху запеканката. Слагаме отново във фурната, докато белтъците леко се зачервят.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало