Продукти:
• 500 г боровинки
• 250 г варен ориз
• 20 г желатин
• 2 с.л. ром или коняк
• 750 мл сок от боровинки
Начин на приготвяне:
Слагаме желатина в рома, докато бухне. Кипваме сока, добавяме в него желатина, сварения ориз и плодовете. Изсипваме във форма, която предварително сме намазали с олио. Изстудяваме. Сервираме към сок или прясно мляко.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...