24.10.2019 година
1564339898.swf
Д
есерти » Суфлета и парфета
  2896  |   0  
Кафе-парфе
Продукти: (за 4 порции)

• 375 г сметана
• 2 с.л. нишесте
• 2 с.л. прясно мляко
• 1-2 с.л. вода
• 135 г захар
• 1 щипка сол
• жълтъците на 2 големи яйца
• 1 с.л. нес-кафе

За украса:

• зърна кафе
• шоколадови стърготини
• сметана

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесваме нишестето, захарта и солта. Прибавяме с бъркане хладкото прясно мляко и размиваме на гладка кашичка. Разбиваме с миксер жълтъците на пяна и ги прибавяме в млечната смес.

Изсипваме крема в тенджера с дебело дъно и сгъстяваме на умерен котлон, като бъркаме непрекъснато. Оставяме крема да изстине и прибавяме разтвореното във водата кафе. Покриваме и слагаме в хладилник за около половин час.

В купа разбиваме сметаната на пухкава консистенция. Внимателно, лъжица по лъжица, я прибавяме към изстудения крем. Крема разливаме във високи чаши и го украсяваме със зърна кафе, настърган шоколад или шприцована сметана.
12.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019