Продукти:
• 200 г краве масло
• 250 г брашно
• 150 г захар
• 500 мл прясно мляко
• 1 ванилия
• 8 яйца
• сол
За заливката:
• 500 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 100 г захар
• 2 с.л. ром
• 3 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като внимаваме да не загори. Прибавяме топлото мляко и бъркаме, докато получим еднородна смес. Варим 4-5 мин, сваляме от огъня и при непрекъснато бъркане 100 г захар, ванилията и жълтъците (един по един).
Разбиваме белтъците с останалата захар и внимателно ги съединяваме с млечния крем. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на водна баня в силна фурна.
Отделно приготвяме заливката, като разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното, захарта и 1 ч.ч. мляко. Бъркаме, докато получим гладка смес. Изсипваме я с бъркане в останалото врящо мляко и прибавяме какаото и рома. Варим 2-3 мин и поднасяме заливката към готовото суфле.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...