Кулинарни рецепти » Кайсиево парфе

 Кайсиево парфе

Продукти:

• 2 пакетчета маслени бисквити
• 1 ч.ч. десертно бяло вино
• 1 ч.ч. пасирани кайсии
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. захар
• 40 г желатин
• 200 г сметана
• 5-6 здрави кайсии

Начин на приготвяне:

Сипваме захарта във виното и при непрекъснато бъркане загряваме, докато захарта се разтвори. Смесваме пасираните кайсии и разтворения в малко топла вода желатин и ги сипваме при захарта и виното.

Разбиваме сметаната на студено. Прибавяме към нея белтъците, които сме разбили на сняг с 1-2 ч.л. вода. Отделяме част от този крем за гарниране, а останалия крем съединяваме с желиращата кайсиева смес.

Подреждаме бисквитите в квадратна тавичка и ги заливаме със желиращия крем. Когато крема леко желира, шприцоваме розички от отделения сметанов крем и украсяваме с резенчета от кайсии. След това оставяме парфето да желира.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало