Кулинарни рецепти » Соленки за вино

 Соленки за вино

Продукти:

• 150 г краве масло
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л черен пипер
• 100 мл прясно мляко
• 300 г брашно

За плънката:

• 100 г краве масло
• 100 г настъргано сирене
• 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото. Прибавяме солта, черния пипер, млякото и брашното. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Изрязваме от кората кръгчета, надупчваме ги с вилица и ги нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка. Изпичаме ги в умерено загрята фурна.

Разбиваме маслото за пълнежа на пяна, прибавяме сиренето и кашкавала и разбъркваме много добре. Слепваме соленките две по две с приготвения пълнеж, а отгоре ги украсяваме с разбито масло и парченца кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало