Продукти:
• 250 г брашно
• 50 г свинска мас
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 100 г натрошено сирене
• 50 г настърган кашкавал
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 ч.л. амонячна сода
• половин ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 2 ч.л. ким
Начин на приготвяне:
От брашното, мазнината, киселото мляко, солта, амонячната сода, захарта, 1 цял белтък и половин жълтък замесваме тесто. От него разточваме правоъгълна кора с дебелина около 5 мм, която нарязваме на три ленти.
По дължината на всяка лента поставяме плънка, приготвена от сиренето, кашкавала и второто яйце. След това навиваме по дължината и нарязваме на парченца. Намазваме рулцата с останалия жълтък и поръсваме с ким. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....