Продукти:
• 250 г брашно
• 50 г свинска мас
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 100 г натрошено сирене
• 50 г настърган кашкавал
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 ч.л. амонячна сода
• половин ч.л. сол
• 1 ч.л. захар
• 2 ч.л. ким
Начин на приготвяне:
От брашното, мазнината, киселото мляко, солта, амонячната сода, захарта, 1 цял белтък и половин жълтък замесваме тесто. От него разточваме правоъгълна кора с дебелина около 5 мм, която нарязваме на три ленти.
По дължината на всяка лента поставяме плънка, приготвена от сиренето, кашкавала и второто яйце. След това навиваме по дължината и нарязваме на парченца. Намазваме рулцата с останалия жълтък и поръсваме с ким. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...