Продукти:
• 500 г козуначено тесто
• 1 яйце
• 1 к.ч. настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм.
С помощта на винена чаша изрязваме от кората кръгчета и ги нареждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги с яйцето, което сме разбили с малко вода, и ги поръсваме с настъргания кашкавал.
Печем соленките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...