Продукти:
• 4 белтъка
• 200 г захар
• 200 г смлени орехи
• 1 ванилия
• 100 г шоколадови пръчици за овалване
За крема:
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 200 г пудра захар
• 4 жълтъка
• 1 ч.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме на сняг белтъците със захарта. Прибавяме орехите и ванилията и разбъркваме много добре. Гребваме с лъжичка от тази смес и оформяме купчинки в намаслена, набрашнена и застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние между тях. Печем ги в умерена фурна, докато порозовеят.
Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. При непрекъснато разбиване прибавяме последователно един по един жълтъците и рома. Слепваме два по два изпечените алказари с този крем. После ги намазваме с останалия крем и ги овалваме в шоколадовите пръчици.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...