Продукти:
• 40 г кокосови стърготини
• 4 яйца
• 170 г захар
• 60 г нишесте
• 1 бакпулвер
• 8 г желатин
• 8 резенчета ананас
• 400 г кисело мляко
• 200 г сметана
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците и захарта на сняг и прибавяме жълтъците, брашното, бакпулвера нишестето. Разбъркваме добре. Намазваме тавичката за с масло и посипваме с кокосови стърготини. Изсипваме вътре сместа и печем във фурна, загрята до 175°С.
Смесваме желатина с киселото мляко и оставяме в хладилника за 20 минути. Разбиваме сметаната с ванилията и прибавяме млякото с желатина.
Изпечения блат разрязваме на две или три части и ги съединяваме с приготвения крем. Намазваме отгоре с останалата част от крема и украсяваме. Оставяме сладкиша в хладилник за 3 часа - да се стегне.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...