Продукти:
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 3 яйца
• 5 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
Начин на приготвяне:
Намасляваме дъното на кексова форма и разстиламе вътре настъргания кашкавал на равномерен пласт. Разбиваме яйцата заедно с прясното мляко. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа върху кашкавала. Отгоре слагаме парченца от маслото и печем кекса в умерено загрята фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...