Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 яйце
• 2 праха ванилия
• настъргана кора от 1 лимон
• 2/3 ч.ч. захар
• 1 щипка сол
• 2 с. л. ром
• 200 г безсолна извара
• 175 г маргарин
• 100 г бадеми
• 150 г стафиди
• 100 г смокини
• пудра захар и краве масло за гарниране
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с бакпулвера, прибавяме едно по едно яйцата, ванилията, настърганата кора от лимона, захарта, солта, рома, изварата и маргарина. Омесваме тесто, като накрая добавяме счуканите бадеми, стафидите, нарязаните на дребно смокини.
Поставяме тестото в тавичка за печене, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Печем на средна фурна около 70 минути. Още топъл, намазваме кейка с разтопеното масло и го поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...