Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. какао
• 125 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Възвираме на слаб котлон размитото в млякото какао, захарта и маслото. Бъркаме 3-4 мин и сваляме от котлона. Оставяме сместа да поизстине, разделяме я на две и оставяме окончателно да изстине.
Към едната половина с биене прибавяме едно по едно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Изсипваме я в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка и я изпичаме в затоплена умерена фурна.
Изваждаме сладкиша и докато е горещ, го намазваме с остатъка от какаовата смес. Оставяме го да изстине.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...