Кулинарни рецепти » Швейцарски кейк

 Швейцарски кейк

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. какао
• 125 г краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

Възвираме на слаб котлон размитото в млякото какао, захарта и маслото. Бъркаме 3-4 мин и сваляме от котлона. Оставяме сместа да поизстине, разделяме я на две и оставяме окончателно да изстине.

Към едната половина с биене прибавяме едно по едно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно. Изсипваме я в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка и я изпичаме в затоплена умерена фурна.

Изваждаме сладкиша и докато е горещ, го намазваме с остатъка от какаовата смес. Оставяме го да изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало