Продукти:
• 3 яйца
• 70 г пудра захар
• 60 г брашно
• 200 г орехови ядки
• 50 г стафиди
• кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта и ги съединяваме с отделно разбитите белтъци. Добавяме брашното, нарязаните орехови ядки, стафидите и лимоновата кора.
Изсипваме тестото в кексова форма, намазана с олио и поръсена с брашно. Печем около 40 мин при 180ºС. Готовия кекс оставяме да изстине във формата.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...