Кулинарни рецепти » Тутманик на бурми

 Тутманик на бурми

Продукти:

• 500 г брашно
• 150 г свинска мас
• 50 г краве масло
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. захар
• 20 г мая
• 1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Стриваме маята със захарта и я разтваряме в прясното мляко. При непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното. Замесваме тесто и го оставяме да втаса. Разделяме втасалото тесто на 6 топки. Разтегляме ги на питки, които потапяме в разтопената мазнина /смес от маста и маслото/.

Слагаме три от питките върху обилно намаслена повърхност и поръсваме отгоре със смес от натрошеното сирене и разбитите яйца. След това навиваме корите на руло и нарязваме рулото на парчета с дължина 5 см. Нареждаме парчетата вертикално в намаслена тавичка.

По същия начин правим руло от останалите питки, нарязваме го и подреждаме парчетата в тавичката. Оставяме тутманика да втаса. След това го намазваме с останалата мазнина и разбитото яйце и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало