Кулинарни рецепти » Пържени руски понички

 Пържени руски понички

Продукти:

• 1 кг брашно
• 2 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 с.л. краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. сол
• 30 г мая
• 150 г свинска или гъша мас
• 150 г олио или топено масло
• 1 с.л. водка
• шипков, ябълков мармалад или плодова извара за плънката

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко хладко мляко и брашно, покриваме я и оставяме на топло да шупне. Пресяваме брашното със солта, правим в средата “кладенче” и изсипваме там маята, стопената мазнина, жълтъците, останалото мляко и захарта. Омесваме еластично тесто, разделяме го на топчета, колкото орех, подреждаме ги в намаслена тава на разстояние 3 см едно от друго и ги оставяме 15 мин на топло, за да втасат.

Правим с намаслени пръсти вдлъбнатина във всяка поничка, напълваме я с плънката и покриваме вдлъбнатината с тесто. Сгорещяваме мазнината в дълбок съд с дебело дъно. Сипваме водката, за да не стават поничките много мазни, когато ги пържим и намаляваме рязко котлона. Пържим по 3-4 наведнъж, докато поруменеят равномерно, като периодично ги обръщаме в мазнината.

Изваждаме поничките с решетеста лъжица и ги оставяме върху домакинска салфетка, за да се отцедят. Наръсваме ги с пудра захар и ги сервираме със заквасена сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало