Б
аници и пити » Гарнирани пити /пици/

4114 |

0
Картофена пица
Продукти: (за 4 порции)
• 300 г моркови
• бялата част на 1 стрък праз
• 500 г картофи
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 4 тънки филийки пушена шунка
• 2 домата
• 1 малка чушка
• 100 г настърган кашкавал
• 8 маслини
• 1 стръкче пресен розмарин
• суха чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и картофите на едро ренде, прибавяме наситнения лук, яйцата и брашното. Подправяме със сол, черен пипер и суха чубрица.
На дъното на намаслена кръгла тавичка слагаме 2 филийки шунка. Изсипваме картофената смес и подравняваме. Печем 20 мин на 200°С.
Нарязваме доматите и чушката на тънки филийки. Разпределяме ги върху пицата, като слагаме парченца маслинки, останалата шунка, нарязана на лентички и тънки парченца кашкавал. Наръсваме с розмарин и печем още 10 мин.
05.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Баници и пити"
Коментари (0)