Кулинарни рецепти » Питки с бекон

 Питки с бекон

Продукти:

• 300 г брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1/2 ч.л. сол
• 10 г мая за хляб
• 200 г пушен бекон

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в малко вода и я оставяме да втаса. После от брашното, водата, солта и втасалата мая замесваме гладко тесто. Месим около 15 мин, след което разделяме тестото на 4 топки, завиваме го с кърпа и го оставяме за 30 мин на топло, за да втаса.

Нарязваме бекона на малки кубчета, които разделяме на 4 равни части. Прибавяме бекон към всяка от питките и ги месим отново 4-5 мин. Пак покриваме с кърпата и ги оставяме да втасват.

Нареждаме питките в намаслена тавичка, намазваме ги отгоре с вода, за да хванат лъскави корички и ги печем в умерено загрята фурна, докато порозовеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало