Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. олио
• 200 г счукани орехи
• 200 г захар
• 1 с.л. оцет
• 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното върху масата, правим кладенче в средата и изсипваме в него солта, оцета, 1 с.л. мазнина и малко хладка вода. Замесваме меко тесто, което разпределяме на 12 топки. Намазваме ги с олио, покриваме ги с кърпа и ги оставяме 1 час да втасват.
От всяка топка разточваме кора. Нареждаме корите леко нагънати в тавичка, като всяка ръсим с олио, орехови ядки и захар. Изпичаме млина в умерено загрята фурна. Още топъл го поръсваме с подсладена вода. После го завиваме с кърпа, за да омекне.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...