Кулинарни рецепти » Задушено червено зеле

 Задушено червено зеле

Продукти:

• 1 кг червено зеле
• 100 г мас
• 4-5 ябълки
• 2 глави лук
• 1 1/2 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол, карамфил, ким

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на тънки ивички, поръсваме с оцета, малко сол и счукан карамфил и оставяме да отлежи 10-15 мин в захлупен съд.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината до златисто оцветяване. Прибавяме отцеденото зеле и обелените и настъргани ябълки и задушаваме до омекване, като от време на време сипваме по малко от виното, смесено с маринатата от зелето.

Малко преди да отстраним от огъня, подправяме на вкус със сол, захар и ким. Поднасяме като гарнитура към печен дивеч, печено свинско месо или печени птици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало