Кулинарни рецепти » Пържени картофи с пържен лук

 Пържени картофи с пържен лук

Продукти:

• 700-750 г картофи
• 4 глави лук
• 3-4 с.л. сос от печено или силен говежди бульон
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги пускаме за 10 мин в кипяща подсолена вода. Изваждаме ги, нарязваме ги на кръгчета и посоляваме.

Запържваме в маслото до златисто оцветяване ситно нарязания и посолен лук. Изваждаме го и оставяме да се отцеди. Прибавяме към същата мазнина олиото и изпържваме в нея картофите.

В пръстен съд нареждаме последователни пластове от картофите и лука. Към мазнината от пърженето прибавяме соса от печено /или бульона/ и кипваме. Изсипваме получения сос върху картофите и съда, захлупваме съда и го държим 10 мин захлупен, преди да поднесем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало