Кулинарни рецепти » Юфка с грах

 Юфка с грах

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г юфка
· 400 г грах
· 40 г краве масло
· 100 г настърган кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.

Разтопяваме маслото и запържваме граха. Наливаме малко гореща вода и задушаваме.

Щом грахът омекне, прибавяме юфката, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало