Кулинарни рецепти » Юфка с риба

 Юфка с риба

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г юфка
· 500 г филе от скумрия
· 1 к.ч. зехтин
· 2 глави лук
· 4 с.л. доматено пюре
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· листа от целина
· сол

Начин на приготвяне:

В голям съд кипваме 4 л вода заедно с 1 глава лук, целината и малко сол. Пущаме рибата във врящата вода за 6-7 мин и я изваждаме и я нарязваме на кубчета.

Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в зехтина. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и няколко лъжици от рибения бульон. Варим 15-20 мин, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме сварената и нарязана риба.

Сваряваме юфката в рибения бульон, отцеждаме и я заливаме с рибената смес. При поднасяне поръсваме с магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало