Кулинарни рецепти » Кюфтенца в гнезда от спагети

 Кюфтенца в гнезда от спагети

Продукти: (за 6 порции)

· 500 г спагети /по-тънки/
· 2 с.л. зехтин
· 650 г телешка кайма
· 200 г свинска кайма
· 1 глава лук
· 30 г галета
· 250 мл прясно мляко
· 2 яйца
· 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· сол, черен пипер

За заливката:
разбита заквасена сметана
кетчуп
настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Сваляме от котлона. В купа смесваме галетата, разбитите яйца и прясното мляко и ги оставяме да постоят 15 мин.

Смесваме двата вида кайма, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и прибавяме яйчената и лучената смеси. Подправяме с магданоза и омесваме много добре. Загряваме фурната на 180°С. Застиламе решетката на фурната с пергамент, оформяме малки кюфтенца, подреждаме ги и ги изпичаме. Печем не повече от 10 мин.

Възвираме 4 л подсолена вода и варим спагетите 8 мин. Отцеждаме ги в гевгир, веднага ги оформяме като гнезда и във всяко слагаме по 3 кюфтенца. Поливаме с разбита сметана или кетчуп и наръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало